Publicerat 28 maj, 2021

Zesec of Sweden backar 5,9 procent i premiärhandeln på Nordic SME

Fastighetsteknikbolaget Zesec of Sweden började i dag den 28 maj att handlas på Nordic SME. Aktien handlas med kortnamnet ZESEC och teckningsoptionen noteras vid ett senare datum.

Zesec of Sweden är ett fastighetsteknikbolag med fokus på digital utveckling av infrastruktur för fastigheter. Affärsidén är att skapa åtkomst till fastigheter genom digitala nycklar i mobilen och erbjuda en teknisk plattform för digitala nyckelsystem som underlättar för allt från fastighetsägare till hantverkare.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades och tillförde 15,3 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen var 7,10 kronor för en unit, vilket motsvarar 7,10 kronor per aktie då teckningsoptionerna emitterades vederlagsfritt.

Aktien har hittills i dag handlats till 7,50 kronor som högst betalt och 6,24 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 6,68 kronor, en nedgång på 5,9 procent jämfört med teckningskursen på 7,10 kronor. Aktier för 0,4 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 10,20 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 68 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]