Publicerat 28 maj, 2021

Zenergy optimistiska kring WoodXZIP-projektet, kan medföra stora affärsmässiga fördelar – nyhetsbrev

Modulbostadsbolaget Zenergys maj månad kännetecknas av fullt jobb med bostadsprojekten till Visby och Värmdö, enligt det senaste nyhetsbrevet.

Därutöver har det också skrivits avtal för ett antal projekt som är villkorade mot bygglov.

Vidare är bolaget även engagerat i WoodXZIP-projektet som startats av ingenjörer på Chalmers. Bolaget bistår med det patenterade ZIP-elementet för att skapa ett byggelement som kan användas som en utfackningsvägg. Utkomsten av projektet kan medföra stora affärsmässiga fördelar på marknaden, uppges det.

”Nu har projektet kommit så långt att det faller inom Energimyndighetens ramar med projekt som kan ta innovationer till marknad för att ansöka om stöd. På Zenergy är vi optimistiska till projektets utkomst hittills. Vi tycker testerna bekräftar de fina egenskaperna vi har med vårt ZIP-element. Testerna visar inga tecken på mögeltillväxt överstigande gränsvärden. Fuktmätningen visar också väldigt bra värden vilket ger oss en produkt mycket väl lämpad för byggnation i större skala. Redan idag använder vi en kombination av ZIP-element och CLT i våra konstruktioner av bostäder”, skriver bolaget.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]