Förhandlingarna har strandat i Karlshamn. Foto Shutterstock.
Publicerat 14 november, 2016

Ytterligare strandningar i Syd

Hyresförhandlingarna i Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström har strandat. Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har förhandlat sedan i somras utan att lyckas komma överens.

I torsdags bröt hyresförhandlingarna i Karlskrona samman. Nu sållar sig alltså ytterligare orter i södra Sverige till listan. Det var Fastighetsägarna Syd som tog beslut att stranda hyresförhandlingarna även i Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Det handlar om sammanlagt cirka 2 400 lägenheter.

[ Annons ]

Fastighetsägarna Syd ville enligt sitt slutbud höja hyrorna mellan 0,81 – 1,67 i de fyra kommunerna. Motbudet från Hyresgästföreningen låg på mellan 0,36 – 0,52. Alldeles för låga nivåer enligt Fastighetsägarna Syd.

Idag tog Fastighetsägarna Syd beslut att även stranda hyresförhandlingarna i Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Trots att parterna Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har förhandlat sedan i somras har de inte lyckats komma överens.

– Vårt slutbud till Hyresgästföreningen motsvarade i snitt 55 kr i månaden. Med Hyresgästföreningen motbud kan inte våra medlemmar bibehålla nuvarande standard, service och underhåll. Därför valde vi att stranda, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd.

Nästa månad kommer hyresgästerna att få besked om hur förhandlingarna kommer att gå till istället. Vid en strandning finns två alternativ, antingen blir det en direkt förhandling med hyresgästerna eller så får Hyresnämnden besluta om hyrorna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]