Bild: Sankt kors
Publicerat 12 april, 2018

Klart för ytterligare 200 bostäder i Ebbepark

Detaljplanen för den fjärde och sista etappen av Ebbepark i Linköping har vunnit laga kraft. Det innebär ytterligare 200 bostäder och fördubblad yta för företag.

Den nya stadsdelen utvecklas av det kommunägda företaget Sankt Kors och Stångåstaden och är tänkt att bli en tillväxtmiljö med bostäder, verksamhetslokaler och ett levande stadsliv. Nu har alltså även den fjärde och sista etappen fått grönt ljus.

[ Annons ]

– Det är en fantastisk milstolpe för Ebbepark att vi nu kan jobba med området som en helhet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden. Det känns bra att vi gav den sista etappen lite mer tid, tack vare det har vi kunnat höja både innovations- och exploateringsgrad i den delen. Det ser riktigt intressant ut.

Den sista etappen är byggandet av kvarteret Labbet, beläget i Ebbeparks sydvästra hörn. Det handlar om hus med kommersiella verksamheter i bottenvåningen och bostäder ovanpå.

–  Viktigt att poängtera här är att byggstart av Labbet ligger några år bort i tiden. Vi har tre etapper att sätta tänderna i innan detta. Att vi hittar bra lösningar för våra befintliga hyresgäster har högsta prioritet. Vi har en tät dialog med alla som finns och verkar här så att de som vill ska kunna finnas kvar i Ebbepark, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Byggstart är ännu inte satt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]