[ Annons ]

Norra Botkyrka fortsätter att utvecklas som etableringsplats och nu planeras både nya lägenheter och ett nytt äldreboende.
Publicerat 3 oktober, 2011

Yteffektiva lägenheter byggs i Norra Botkyrka

Norra Botkyrka fortsätter att utvecklas som etableringsplats och nu planeras både nya lägenheter och ett nytt äldreboende.

Lägenheter byggs i samarbete med BoKlok Housing AB och byggs utifrån konceptet BoKlokt. Konceptet är utvecklat av Skanska och Ikea och innebär att man bygger ytsnålt och funktionellt.

[ Annons ]

– Vi är mycket nöjda med detta avtal, det ligger väl i linje med kommunens bostadsplaneringsriktlinjer och utvecklingen av norra Botkyrka som etableringsplats. Projektet innebär att hela området får ett lyft med det nya äldreboendet och nya moderna och energieffektiva radhus, säger Peter Nyberg, samhällsbyggnadsnämndens ordförande (s).

– Jag är glad över att vi bygger ett nytt och modernt äldreboende i Norsborg. Vi vill medverka till att våra medborgare ska kunna ha ett gott boende under alla livets olika skeenden, säger Gabriel Melki, Vård och omsorgsnämndensordförande (s).

– Genom den här överenskommelsen kan BoKlok erbjuda ett bra och prisvärt boende för de många människorna i Botkyrka. Samarbetet med Botkyrka kommun är mycket givande. Tillsammans skapar vi nu förutsättningarna för ett nytt bostadsområde i ett bra läge. Vi tror och hoppas att det här är starten på ett långsiktigt samarbete till nytta för invånarna i Botkyrka, säger Bengt Fardelius, Affärschef Sverige, BoKlok Housing AB.

Projektets detaljplan har varit ute på samråd och utställning är planerad till november/ december 2011. Målsättningen är att planerad säljstart sommar 2012 och inflytt sommaren 2013.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]