Vy över Veddesta, i förgrunden, och Barkarbystaden. Foto: Järfälla kommun
Publicerat 9 november, 2018

Yimby-priset till Järfälla

Järfälla kommun får årets Yimby-pris. Man får utmärkelsen för sitt konsekventa och ambitiösa arbete med stadsutvecklingsfrågor.

Yimby (Yes In My Back Yard) delar varje år ut pris till en aktör som ”starkt bidrar till att Stockholm växer och utvecklas med fler dynamiska och levande stadsmiljöer.”

[ Annons ]

2018 går alltså priset till Järfälla kommun, bland annat för utbyggnaden av Barkaby.

I motiveringen står bland annat:

”För att under längre tid konsekvent och ambitiöst jobbat med stadsutvecklingsfrågor och tagit ett helhetsgrepp om dem samt även medvetet jobbat med förtätning, att bygga bort barriärer samt göra kommunen till en ”stad för alla” och attraktiv för såväl företag och andra kommersiella aktörer som för privatpersoner och familjer. Detta ökar förutsättningarna både för att man bidrar till att alla delar av kommunen växer på ett hållbart sätt men också för att kommunen under en längre tid framöver kommer tillhöra ett av de mest dynamiska områdena i stockholmsregionen.”

– Jag blir både stolt och glad när vi får kvitto på att våra kunniga och engagerade medarbetare gör ett bra arbete, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]