[ Annons ]

Foto: WSP
Publicerat 12 december, 2019

WSP tillsätter ny Sverige-vd

Håkan Danielsson är ny vd för WSP i Sverige. Detta sedan den tidigare vd:n Magnus Meyer fått ett utökat ansvar som Europa-vd.

Håkan Danielsson har redan en lång bakgrund inom WSPs ledning i sex år. Först som affärsområdeschef för den byggprojekterande verksamheten och därefter som chef för affärsområdet ”Systems” med 800 installationskonsulter. Han tillträder sin nya tjänst den 1 januari nästa år.

[ Annons ]

– Jag ser verkligen fram emot detta och siktet är inställt på förstaplatsen. Vi är det enda svenska teknikkonsultbolag som är globala på riktigt och den styrkan ska vi ta vara på. Samtidigt behöver vi ta oss ännu närmre de svenska kunderna. Vi kan tekniken, vi har kunskap från världens alla hörn och vi ligger i framkant på hållbarhetsområdet. Med det i ryggen ska vi fortsätta ligga nära kunderna och skaffa oss ännu mer förståelse för deras och samhällets utmaningar. Det är så vi framtidssäkrar världen, säger Håkan Danielsson.

Den tidigare vd:n Magnus Meyer ökar nu sitt fokus på verksamhetsutveckling och strategisk tillväxt.

– Jag är mycket glad att Håkan accepterat rollen som vd för WSP Sverige som är ett viktigt nav i vår nordiska verksamhet. Håkan har under sin tid på WSP spelat en betydelsefull roll i vår tillväxt och utveckling och har med framgång drivit två av våra större affärsområden. Jag är övertygad om att han är rätt i rollen att fortsätta utveckla WSP med sitt naturliga driv, närvarande ledarskap och med djup förankring i branschen, säger

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]