Wonna I de Jong Schaefer. Foto: Wonna I de Jong Fastigheter
Publicerat 16 februari, 2016

Wonna I de Jong köper för en halv miljard

Familjeägda Wonna I de Jong Fastigheter investerar 500 miljoner kronor i 18 stockholmsfastigheter, bland annat Hässelby Familjehotell.

Den i branschen välkända profilen Wonna I de Jong Schaefer utökar familjeföretagets fastighetsportfölj med närmare 40 procent med den nyförvärvade portföljen. Affären omfattar bland annat Hässelby Familjehotell, skapat av byggmästaren Olle Engkvist.

[ Annons ]

Totalt är det 18 fastigheter, 4 höghus, tiotal låghus med bostäder, samt flera större kommersiella byggnader med bland annat skola och förskola. Förvärvet uppgick till ca 500 miljoner kronor.

Genom förvärvet kommer Wonna I de Jong Schaefer med familjen att äga över 1250 lägenheter och över 200 kommersiella lokaler i bland annat Skärholmen, Malmköping och Hässelby.

– Vi ser fram emot att förvalta och vidare förädla fastigheterna långsiktigt med stort engagemang, säger Wonna I de Jong Schaefer.

Fakta: Wonna I de Jong Fastigheter

Wonna I de Jong Fastigheter är ett familjeägt företag, som drivs av Wonna I de Jong Schaefer, hennes son Alexander Östling och hennes sonhustru Noriko Östling.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]