Bild: Vasakronan/TMRW
Publicerat 28 maj, 2019

Wistrand flyttar till Platinan

Göteborgs nästa kontorskomplex Platinan fortsätter att locka hyresgäster, två år innan färdigställandet. Nu har Wistrand Advokatbyrå tecknat ett tioårigt avtal om 2 200 kvadratmeter

Det återstår två år innan Vasakronans Platinan är färdigställd, men trots det är stora delar av det 60 000 kvadratmeter stora kontorshuset redan uthyrt. Den senaste hyresgästen är alltså Wistrand Advokatbyrå, som flyttar in på sina 2 200 kvadratmeter under det första kvartalet 2022.

[ Annons ]

– Med Platinan tar vi ut riktningen i Älvstaden som är Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Det är en profilbyggnad i ett superläge som binder samman staden över älven och förlänger citykärnan. Något utöver det vanliga, något annorlunda, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Vasakronan Göteborg.

Platinan byggs i 18 våningar och ska innehålla lokaler i storlekar från 375–20 000 kvadratmeter. Byggnaden får även en med skybar, 450 hotellrum och en konferens- och mötesanläggning, 170 garageplatser och 780 cykelplatser med omklädningsrum.

Platinan ska även miljöcertifieras enligt LEED Platinum.

– Vår ambition är att göra Platinan till en annorlunda plats för bland annat möten. Både Vasakronan Arena och framför allt hotellet kommer att bidra till liv och rörelse dygnets alla timmar. Med Platinan öppnar vi upp området och ger tillbaka vattnet till göteborgarna, säger Kristina Pettersson Post.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]