Bild: Peab.
Publicerat 5 december, 2019

Wingårdhs flyttar till Varvsstaden

Varvsstaden i Malmö ägs och utvecklas av Peab och Balder. Byggnader med anor från Kockumstiden renoveras

Varvsstadens har en total yta om 180 000 kvadratmeter och Magasin 211 är en av byggnaderna på området. Det ska nu genomgå en omsorgsfull renovering och transformation för att få nytt liv som kontorshus, med totalt 3 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Första hyresgästen blir alltså Wingårdhs Arkitekter

[ Annons ]

– Magasin 211 byggdes 1917 och har en fantastisk ursprunglig arkitektur som vi bevarar och bygger vidare på. För att bli ett modernt kontorshus har vi nu tillsammans med Wingårdhs Arkitekter ritat och utvecklat det, utan att göra avkall på husets karakteristiska detaljer som vi varit mycket måna om att bevara, berättar Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden.

För Wingårdhs Malmökontor går flytten till 900 nyrenoverade kvadratmeter i Magasin 211 i december 2020.

– Att flytta in i Varvsstaden känns helt rätt. Vi har vid flera tillfällen fått uppdraget att ge gamla befintliga lokaler nytt liv, därför känns det extra kul att ta sig an uppgiften i en lokal där vi själva kommer att verka. Precis som när vi ritade Malmö Saluhall bygger vårt nya kontor på ett återbruk, säger Gert Wingårdh.

Förutom kontor får Magasin 211 även en restaurang i bottenvåningen och ett välkomnande orangeri i entrén. Byggnaden ligger placerad precis vid en historisk park och intill den 1 kilometer långa kajpromenaden som löper genom Varvsstaden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]