Foto: Willhem.
Publicerat 30 oktober, 2018

Willhem upplåter lokal åt Faktum i Karlstad

Gatutidningen Faktum etablerar sig i Karlstad efter att bostadsbolaget Willhem upplåtit en lokal för verksamheten att växa i.

Faktum finns sedan tidigare i Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Halmstad och Jönköping. När tankarna på att etablera sig i Karlstad tog form ställdes frågan till olika aktörer som skulle vilja hjälpa till. Bostadsbolaget Willhem är en av dem som valt att stötta projektet genom att upplåta centralt belägna lokaler som blir en knutpunkt för distributionen och en mötesplats för försäljarna.

[ Annons ]

– Faktum erbjuder hjälp till självhjälp, och gör stor nytta i samhället. Det finns en tydlig koppling till vår verksamhet, vilket är en av anledningarna till att vi valt att stötta projektet. Vi tror och hoppas att det här kan utvecklas till ett intressant samarbete där båda parter kan dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter på ett bra sätt, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

Faktums verksamhet handlar om att erbjuda människor i socialt utanförskap ett jobb. Försäljarna av tidningen är personer som är hemlösa eller riskerar att bli det. Mellanskillnaden mellan inköp och försäljning behåller försäljarna själva. Att sälja Faktum är alltså ett jobb och inte välgörenhet.

– Att bli, eller riskera att bli, hemlös är en personlig tragedi som är svår att ta sig ur. Faktum finns till för alla personer som behöver inkomsten och den sociala sammanhållning det innebär att vara Faktumförsäljare. Tack vare hjälp från våra partners kan vi nu expandera verksamheten till fler orter i landet, vilket betyder enormt mycket, säger Peter Kronvall, vd på Faktum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]