[ Annons ]

Mikael Granath, vd Willhem. Foto: Willhem.
Publicerat 7 april, 2016

Willhem köper för fem miljarder

Willhem har ingått avtal om förvärv av 4302 hyreslägenheter i västra Sverige. Säljare är Akelius och priset uppgår till fem miljarder kronor.

Expansionen sker genom avtal om förvärv av 119 fastigheter med totalt 4 302 hyreslägenheter till ett överenskommet fastighetsvärde om 5 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Göteborgs-området, Borås, Skövde, Trollhättan, Lysekil och Karlstad. Störst andel lägenheter finns i Borås (cirka 1500) respektive i Göteborgsområdet (cirka 1000). Beståndet varierar i storlek och ålder och den totala uthyrningsbara arean är 309 052 kvadratmeter.

[ Annons ]

Totalt växer Willhems bestånd nu till 22 800 lägenheter fördelat på 13 orter i Sverige.

– Det är roligt att vi kan växa rejält i befintligt bestånd som Borås och Göteborgsområdet samtidigt som vi expanderar på nya orter, till exempel Trollhättan och Skövde. Samtliga fastigheter har attraktiva lägen, är välskötta och har utmärkt potential, säger Willhems vd Mikael Granath i ett pressmeddelande.

Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd uppgår efter ingånget avtal till 23,2 miljarder kronor, vilket är en ökning med 27 procent sedan årsskiftet.

I och med försäljningen äger Akelius 17 400 lägenheter i Sverige, varav 8 700 i Stockholm och 6 600 i Öresundsregionen.

– Vi är väldigt nöjda med att Willhem är köpare. Vi vet att Willhem är en mycket bra hyresvärd och arbetsgivare, säger Pål Ahlsén, vd för Akelius Fastigheter.

Willhem kommer även att ta över Akelius personal på de aktuella orterna. Förvärvet är villkorat av sedvanlig konkurrensprövning och tillträde beräknas ske den 30/9 i år.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]