[ Annons ]

Foto: Alexander Olivera.
Publicerat 13 augusti, 2021

Wihlborgs välkomnar ny myndighet

Wihlborgs hyra ut 1 300 kvadratmeter i Nya Vattentornet 2 på Ideon Science Park i Lund. Hyresgäst är Institutet för mänskliga rättigheter och inflyttning sker i januari 2022.

Ideon Science Park är en forskningshubb med över 400 företag och 10 000 arbetsplatser. Förutom forskning och teknikbolag har nu även offentliga hyresgäster och myndigheter flyttat in, som den nya myndigheten Institutet för mänskliga rättigheter som ska bildas den 1 januari 2022 och då flyttar in i den LEED Gold-certifierade Node i Ideon Science Park.

– Det är jätteroligt att vi nu tar ett stort steg mot det konkreta bildandet av Institutet för mänskliga rättigheter. Nu kan vi börja förbereda lokalerna för verksamheten så att den får en bra start i januari. Att regeringen lokaliserat institutet till Lund är väldigt bra med tanke på den stora kompetens om mänskliga rättigheter som finns samlad i Lund och i regionen, säger Anna-Karin Lindblom, särskild utredare på Regeringskansliet.

[ Annons ]

Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, säger i en kommentar att etableringen av Institutet för mänskliga rättigheter innebär en bekräftelse på norra Lunds attraktionskraft. 

– Området är sedan tidigare välkänt för sina forskningsanläggningar, men denna etablering kommer bidra till att skapa en synlighet och kännedom nationellt och internationellt. Vi är stolta över att få förtroendet från ytterligare en myndighet och ser fram emot att välkomna dem och deras medarbetare till oss.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]