I och med den nya affären äger och förvaltar Wihlborgs cirka 400 000 m2 i Köpenhamnsområdet till ett värde av 4 miljarder svenska kronor.
Publicerat 31 oktober, 2016

Wihlborgs storsatsar i Köpenhamn

Bolaget förvärvar 100 000 kvadratmeter från danskt pensionsbolag för nära 930 miljoner kronor.

Wihlborgs stärker sin närvaro  i Köpenhamn genom ett köp av 13 fastigheter om totalt 100 000 kvadratmeter. Säljare är det danska pensionsbolaget Unipension.

[ Annons ]

Fastighetsbeståndet omfattar tolv kontorsfastigheter och en lagerfastighet. Ungefär hälften av beståndet finns i Herlev/Ballerup och Høje-Taastrup där Wihlborgs redan är verksamt. Resterande fastigheter är belägna i andra delområden i både norra och södra Köpenhamn. Köpesumman uppgår till 700 miljoner danska kronor, motsvarade 930 miljoner kronor och avkastningen beräknas till 7 procent. Tillträde sker den 1 november 2016.

– Vi ser en positiv utveckling på den danska marknaden och detta är ett bra tillfälle för oss att växa ytterligare i denna region. Vi är heller inte främmande för att göra ytterligare förvärv i de nya områden som vi nu går in i, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Efter förvärvet äger och förvaltar Wihlborgs ca 400 000 m2 i Köpenhamnsområdet till ett värde av 4 miljarder svenska kronor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]