Ökade hyresintäkter och större driftsnetto ger Wihlborg ett miljardresultat för 2013. Nu höjs utdelningen med 25 öre per aktie.
Publicerat 25 mars, 2014

Wihlborgs ökar utdelningen efter stabilt bokslut

Ökade hyresintäkter och större driftsnetto ger Wihlborg ett miljardresultat för 2013. Nu höjs utdelningen med 25 öre per aktie.

Wihlborgs ökade sina hyresintäkter med 13 procent under 2013, och resultatet för bolaget nådde 1,06 miljarder kronor (823). Inför årsstämman föreslår styrelsen nu en utdelning på 4,25 kronor per aktie (4,0). Det framgår av Wihlborgs senaste årsredovisning som släpptes på tisdagen.

[ Annons ]

I årsredovisningen konstaterar vd:n Anders Jarl att Wihlborgs nu är större än fastighetsbolagen på andra och tredje plats tillsammans i de svenska städer där bolaget koncentrerat sin verksamhet, och att de vakanser som finns inom beståndet inte oroar bolaget eftersom inflyttningen av nya företag håller i sig på de orter där Wihlborgs är verksamma. Anders Jarl meddelar också att Wihlborgs nybyggartakt kommer att trappas upp, men antyder att detta kan dröja.

– I förlängningen ser vi också hur Köpenhamn reser sig och blir en ännu starkare motor för hela regionen. Ska vi växa måste vi också bygga – och den tiden kommer. När vi bygger så bygger vi för långsiktigt ägande och därför tittar vi på den långsiktiga ekonomin, skriver Anders Jarl.

Bland årets viktigaste händelser för Wihlborgs kan nämnas förvärvet av tio fastigheter från Ikano, en affär som gjorde Wihlborgs till ensam fastighetsägare i området Ideon i Lund. Under fjolårets andra kvartal gjorde bolaget också sin första emittering av företagsobligationer för sammanlagt 750 miljoner kronor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]