Fastigheten Kalifornien 11 i Helsingborg. Foto: Wihlborgs Fastigheter.
Publicerat 1 december, 2017

Wihlborgs köper i Helsingborg

Wihlborgs har förvärvat fastigheten Kalifornien 11 i centrala Helsingborg. Fastigheten är belägen strax intill kommunikationsnoden Knutpunkten.

Säljare är Hälsingborgs Byggmästares Bostads som sålde fastigheten till ett överenskommet värde om 157,5 miljoner kronor. Fastigheten omfattar ca 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, primärt kontors- och utbildningslokaler, och är fullt uthyrd.

[ Annons ]

– Vi är nöjda med vårt förvärv som ligger strategiskt i centrala Helsingborg. Fastigheten kompletterar vårt bestånd väl och stärker samtidigt Wihlborgs position som den ledande fastighetsägaren i Helsingborg , säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi är mycket nöjda med att kunna lämna över den framtida förvaltningen till ett så stabilt förvaltningsbolag som Wihlborgs. Fastigheten har en historisk koppling till oss och ligger oss därför varmt om hjärtat. Vi har nu för avsikt att framåtriktat istället söka bostadsfastigheter för förvaltning, då det är mer passande för vår förening långsiktigt, säger Dick Persson, ordförande i Hälsingborgs Byggmästareförening.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]