[ Annons ]

Under april har Wihlborgs förvärvat tre fastigheter i Helsingborg varav en är Terminalen 3 – Wihlborgs saknade pusselbit i Knutpunkten-komplexet.
Publicerat 15 april, 2014

Wihlborgs köper fastigheter i Helsingborg för 115 miljoner

Under april har Wihlborgs förvärvat tre fastigheter i Helsingborg varav en är Terminalen 3 – Wihlborgs saknade pusselbit i Knutpunkten-komplexet.

Nu äger Wihlborgs alla byggnader i Knutpunkten-komplexet i Helsingborg. När bolaget köpte tre fastigheter i Helsingborg för sammanlagt 115 miljoner kronor var kontorsfastigheten Terminalen 3 i Knutpunkten en av dem. Med 3 700 kvadratmeter kontorsyta är det den största fastigheten i förvärvet.

[ Annons ]

– Att vi har förvärvat Terminalen 3 effektiviserar vår förvaltning på Knutpunkten och förenklar hanteringen av vår utbyggnad. Vi har länge varit intresserade av att förvärva den sista pusselbiten i kvarteret och är väldigt glada över att ha nått i mål, säger Anders VD för Wihlborgs Fastigheter.

I samband med köpet av en obebyggd tomt om 4 800 kvadratmeter i kvarteret Visiret, som ligger i direkt anslutning till Wihlborgs fastighet Visiret 5, får bolaget framtida utbyggnadsmöjligheter. Dessutom förvärvades industri- och lagerfastigheten Armborstet med 4 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

l Malmö har Wihlborgs förvärvat lagerfastigheten Söderhavet om 2 600 kvadratmeter på Carlsgatan i Malmö – strax intill Centralstationen – för 27 miljoner kronor.

Dessutom såldes fastigheten Iris i Helsingborg till en lokal fastighetsägare. Den största hyresgästen i fastigheten är attraktionen Tropikariet.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]