Foto: Wihlborgs Fastigheter.
Publicerat 29 april, 2019

Wihlborgs hyr ut till Malmö universitet

I somras tecknade Malmö universitet avtal med Wihlborgs om 9 000 kvadratmeter för polisutbildningen i Malmö. Nu har universitetet tecknat ett tioårigt avtal om ytterligare 1 700 m², främst föreläsningssalar.

Polisutbildningen vid Malmö universitet startade i januari i år och i augusti flyttar utbildningen in i Kranen 2 i Dockan. Här genomför Wihlborgs nu en omfattande ombyggnad för att möta behovet av ytor för bland annat forskning, skjutbanor, övningsmiljöer och garage för polisfordon. Lokalerna tas i bruk i juli 2019 och de tillkommande lokalerna står klara 1 januari 2020.

[ Annons ]

– Det känns naturligtvis bra att vi kan bidra till att tillgodose universitetets behov av ytterligare ytor i samma fastighet. Att få funktionella lokaler koncentrerade till en plats är förstås en styrka och vi ser fram emot att välkomna polisutbildningen till Dockan. Att vi får en blandning av arbetsplatser, utbildning och bostäder är positivt för utvecklingen av området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter i ett pressmeddelande.

Utöver de 10 700 m² som Malmö universitet hyr finns utvecklingsmöjligheter för ytterligare 7 000 m² kontorslokaler i fastigheten.

– De återstående ytorna ligger högst upp i fastigheten och här planerar vi för kreativa lokaler med en spännande industriell känsla och ett tydligt arv från varvsindustrin. Vi är övertygade om att detta i kombination med Dockans unika marina miljö och närheten till kommunikationer är attraktivt för en rad olika företag och verksamheter, avslutar Ulrika Hallengren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]