Kontorsfastigheten Dungen i Hyllie, Malmö. Illustration: Fojab arkitekter
Publicerat 16 januari, 2019

Wihlborgs hyr ut i Malmö

Efterfrågan på kontor är fortsatt hög i Malmö. Det menar Wihlborgs som nyligen tecknat en rad nya hyresavtal i Hyllie och centrala Malmö.

Det handlar bland annat om kontorsprojektet Dungen i Hyllie, som nu är fullt uthyrt. Tullverket har skrivit avtal på ytterligare 1 200 kvardratmeter, utöver de 6 300 som myndigheten tecknade avtal för redan 2017.

[ Annons ]

Dessutom har Wihlborgs skrivit avtal med Region Skåne om 1 600 kvadratmeter med Ungdomsmottagningen i fastigheten Erik Menved 37 på Kattsundsgatan, samt med VA Syd om ytterligare 700 kvadratmeter till de redan befintliga 4 000.
Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs fastigheter, menar att man ser en fortsatt god efterfrågan på kontor i Malmö, i synnerhet i centrala och kommunikationsnära lägen, med historiskt låga vakanser.

– Kundernas behov förändras i allt snabbare takt och därför är det viktigt att vi skapar lokaler som kombinerar hög kvalitet med möjlighet att vid behov göra förändringar på ett hållbart sätt. Som stor fastighetsägare har vi ett ansvar att minska vår miljöpåverkan, inte minst vid ny- och ombyggnationer, och vi ser också ett ökat krav på hållbarhet från våra kunder. Att fortsätta utveckla det befintliga fastighetsbeståndet med moderna kvaliteter är en hållbar utvecklingstrend som är helt i linje med både vår och många kunders strävan att bidra till en hållbar tillväxt, säger hon i en kommentar.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]