[ Annons ]

Wihlborgs tecknar hyresavtal med Tieto på Dockan och med Nordea vid centralstationen i Malmö. Samtidigt säger Högskolan upp sina lokaler.
Publicerat 19 juni, 2013

Wihlborgs hyr ut i Malmö

Wihlborgs tecknar hyresavtal med Tieto på Dockan och med Nordea vid centralstationen i Malmö. Samtidigt säger Högskolan upp sina lokaler.

IT-konsultföretaget Tieto Sweden kommer att fortsätta utveckla sin verksamhet i Wihlborgs lokaler. Men de väljer nu att förflytta kontoret till fastigheten Skrovet 5 på Dockan i Malmö. Samtidigt hyr Wihlborgs ut Tietos nuvarande lokaler vid centralstationen till Nordea Bank.

[ Annons ]

– Det är glädjande att Tieto fortsätter att utveckla sin verksamhet inom Wihlborgs fastighetsbestånd. Redan när vi i januari köpte deras nuvarande lokaler (fastigheten Östersjön 1) så visste vi att de var på gång att flytta. Efter deras inflyttning till Skrovet 5 är denna fastighet åter fullt uthyrd. Ytorna har stått tomma sedan mars i år när ÅF flyttade samman sina verksamheter till ett eget hus på Dockan, även det i Wihlborgs ägo, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Wihlborgs har också mottagit den sedan tidigare kända uppsägningen från Högskolan avseende deras lokaler på Dockan. Ytorna på totalt 22 000 kvm är belägna i två fastigheter, Kranen 2 och Kranen 8.
– Uppsägningen är stor och det blir såklart en tuff match att fylla ytorna. Men den nuvarande hyran är väldigt låg, ca 1 400 kronor/kvm. Samtidigt öppnar det upp en unik möjlighet för stora företag, myndigheter eller kanske utbildningsverksamhet att flytta ner till det dynamiska Dockan”, säger Anders Jarl.

– Vi har lite drygt två år på oss att fylla ytorna igen och med fullt fokus och vind i seglen ska detta inte vara en omöjlig uppgift. Dockan har ett väldigt gott renommé och vi har hela tiden många förfrågningar från intresserade kunder, avslutar Anders.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]