[ Annons ]

Syret 6 (Delta 4), Ideon, Lund. Foto: Wihlborgs.
Publicerat 9 oktober, 2020

Wihlborgs certifierings-satsning har inletts

Wihlborgs har tidigare utannonserat en satsning på att certifiera det befintliga beståndet. Nu har man tagit det första steget, med sin första Miljöbyggnad iDrift-certifiering.

Wihlborgs första byggnad som certifieras enligt Miljöbyggnad iDrift är Syret 6 (Delta 4) på Ideon i Lund, där Axis Communications är den största hyresgästen.

– Hållbarhet är en naturlig del av vår verksamhet, så naturligtvis har vi höga miljökrav både för Axis egna fastigheter och i de fall vi är hyresgäster. Certifieringen är ett tydligt bevis på att Wihlborgs prioriterar miljö och arbetsmiljö för sina fastigheter, säger Carl Trotzig, miljö- och kvalitetsdirektör på Axis Communications.

[ Annons ]

Enligt Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, har bolaget provat internationella certifieringar för befintliga byggnader men upplevt att den administrativa delen ofta väger tungt i förhållande till verklig effekt. 

– Men det är lika viktigt att lägga fokus på minskad miljöpåverkan och en god arbetsmiljö för våra kunder i befintliga fastigheter och en extern certifiering bidrar med viktig systematik i det arbetet. Därför har vi varit aktiva i SGBC:s pilotprojekt med att ta fram en svensk certifiering för befintliga byggnader, säger hon i en kommentar.

Nu när första Miljöbyggnad iDrift-certifiering har blivit verklighet siktar Wihlborgs på att öka takten på arbetet. 

– Men vi ska samtidigt vara medvetna om att miljöcertifieringar inte i alla lägen fångar upp alla delar av vår miljöpåverkan på ett rättvisande sätt. Det återstår en hel del utveckling för oss som bransch både när det gäller att utveckla system och beräkningsmetoder och att hitta rätt sätt att göra saker på.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]