Bild: Wihlborgs
Publicerat 11 april, 2019

Wihlborgs bygger ut Medeon Science Park

Fler life science-företag ska få plats Medeon Science Park i Malmö. Därför bygger Wihlborgs ut områdetmed ytterligare 4 000 kvadratmeter.

Forskningsparken Medeon riktar in sig på organisationer inom Life Science, som läkemedelsutveckling, medicinteknik, bioteknik och andra hälsorelaterade områden. Idag finns ett 60-tal företag i olika storlekar på Medeon, men nu ska alltså nya tillkomma, samtidigt som vissa befintliga vuxit ur sina lokaler.

[ Annons ]

– Medeon är i dag fullt uthyrt, samtidigt som flera av våra nuvarande hyresgäster växer och har signalerat att de behöver större lokaler. Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor. Parallellt med nybyggnationen kommer vi också att vidareutveckla de befintliga byggnaderna inklusive servicen och erbjudandet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Ulf G Andersson, vd för Medeon AB, är nöjd över att området nu växer ytterligare.

– Vi är mycket glada över denna expansion som gör att vi går in i en ny, positiv fas. Vårt tydliga Life Science-fokuserade innehåll ger konkret nytta för verksamheterna och vi har dessutom ett oslagbart läge i Greater Copenhagen/Medicon Valley med mycket korta avstånd till Danmark, Skånes universitetssjukhus, Clinical Research Center i Malmö, universiteten i Malmö och Lund samt Life Science-bolagen i regionen. Vi blickar framåt med tillförsikt och strävar efter att bli den mest attraktiva etableringsplatsen för Life Science och fortsatt vara en nyckelaktör i regionen, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]