Bild: Wihlborgs
Publicerat 21 maj, 2019

Wihlborgs bygger åt Region Skåne

Wihlborgs bygger en transportanläggning på 2 300 kvadratmeter med tillhörande parkeringsplatser och logistikytor. Detta sedan man vunnit en upphandling utlyst av Region Skåne.

Avtalet gäller en anläggning om med lokaler för Skånetransport som ansvarar för Region Skånes samlade vagnpark om 780 fordon och utför transporter mellan verksamhetens olika enheter i Skåne.

[ Annons ]

Anläggningens läge ligger nära både Malmö och Lund och har påfarter till E6, E20 och E22. vilket minskar transporternas miljöpåverkan.

– Region Skåne är en av våra största hyresgäster och vi är förstås glada att kunna möta deras behov av en modern, funktionell transportanläggning. Här får de ett utmärkt kommunikationsläge som underlättar för effektivitet och ger snabb access till deras viktigaste noder, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Anläggningen byggs på fastigheten Kirseberg 31:53 vid Segevång i Malmö och omfattar 920 kvadratmeter kontors- och omklädningsutrymmen samt distributionscentral och verkstad om 1340 kvadratmeter. Investeringen beräknas till 58 miljoner kronor och  byggstart är satt till det andra kvartalet 2019 och inflyttning är planerad till kvartal tre 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]