[ Annons ]

Wihlborgs förvärvar Ikanos tio fastigheter på Ideon i Lund och blir ensam fastighetsägare på Ideon.
Publicerat 18 juni, 2013

Wihlborgs köper hela Ideon

Wihlborgs förvärvar Ikanos tio fastigheter på Ideon i Lund och blir ensam fastighetsägare på Ideon.

Genom en bolagsaffär köper Wihlborgs nu hela Ikano Fastigheters bestånd på Ideon i Lund. Därmed blir de ensam fastighetsägare på Ideon. Totalt omfattar affären 10 fastigheter med en uthyrningsbar yta på cirka 63 000 kvadratmeter. Köpeskillingen uppgår till 1 500 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Lunds kontorsmarknad är på sikt väldigt intressant och vi ser detta som en bra möjlighet att komplettera vårt befintliga bestånd på Ideon”, säger Anders Jarl, VD Wihlborgs Fastigheter AB och fortsätter:

– Wihlborgs äger sedan tidigare ca 40 000 m2 på Ideon i nordöstra Lund och med förvärvet av Ikanos andel blir vi en ännu starkare spelare i Lunds forsknings- och utvecklingskluster”, fortsätter Anders Jarl. Synergierna av att äga hela Ideon innebär att vi får en avkastning om 6,5 procent på investeringen.

Den första juli 2013 lämnar Ikano över fastigheterna.
– Ikano har varit med på Ideon sedan starten för 30 år sedan. Vi har haft en aktiv roll i utvecklingen av det Ideon vi ser idag, där det senaste tillskottet är Ideon Gateway. När vi nu väljer att fokusera på handelsplatser och bostäder ser vi Wihlborgs som en mycket god köpare och utvecklare av fastigheterna, säger Daniel Skoghäll, VD Ikano Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]