Bild: Wihlborgs
Publicerat 26 mars, 2019

Wihlborg bygger åt Mildef

Wihlborgs bygger nya lokaler åt Mildef på Berga i Helsingborg. Det handlar om 4 400 kvadratmeter stora kontors- och produktionslokaler. Samtidigt skriver man avtal på tio år.

Mildef utvecklar ruggade datorer och annan elektronik till försvarstillämpningar. Företaget är redan hyresgäster på Berga men växer och är i behov av större lokaler. Den nya anläggningen mer än dubblerar Mildef yta, från 1 900 till 4 400 kvadratmeter.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada att få möjlighet att fortsätta relationen med Mildef och hjälpa dem med nya, toppmoderna lokaler i närheten av de nuvarande. Helsingborg har ett spännande näringsliv med företag inom vitt skilda sektorer och Mildef är ett utmärkt exempel på hur man tar vara på den entreprenörsanda och den spetskompetens som finns i staden och regionen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Den nya anläggningen omfattar 2 700 kvadratmeter kontor och 1 700 kvadratmeter produktions- och laboratorielokaler. Byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad guld. Byggstart är satt till i april i år och inflyttning är planerad till den 1 oktober 2020.

– Mildefs internationella expansion accelererar, och det ställer nya krav på vår verksamhet i Sverige. Behoven framåt handlar dels om utökad storlek och kapacitet men ännu mer om framtidssäkrade lokaler anpassade för vår verksamhet. Vårt mångåriga samarbete med Wihlborgs har under detta kreativa projekt fördjupats ytterligare, säger Björn Karlsson, vd för Mildef Group.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]