Foto: Edvin Asteberg
Publicerat 4 oktober, 2019

White rekryterar ekonomichef

Hans Alving är ny ekonomichef på White Arkitekter. Han kommer närmast från IFS-koncernen, där har han utöver sin roll som ekonomichef arbetat med implementering av affärssystem, konsultverksamhet och utveckling av partnerverksamhet i 35 länder

Hans Alving efterträder Fredrik Westlund, som lämnar White för att flytta till Holland tillsammans med sin familj, och tillträdde 1 oktober.

[ Annons ]

– Jag har hört mycket gott om det samhällsengagemang och hållbarhetsfokus som präglar White. Jag ser fram emot att arbeta nära verksamheten och bidra både nationellt och internationellt med utvecklingen av befintliga och nya verksamhetsområden, säger Hans Alving.

White arkitekters vd Alexandra Hagen ser fram emot samarbetet.

– På White ser vi arkitekturen som ett kraftfullt verktyg att driva omställningen till ett hållbart liv. Vi skapar goda livsmiljöer tillsammans med våra uppdragsgivare och samarbetspartners. Vi växer med nya kunskapsområden och på nya marknader, inte minst på grund av digitalisering och internationalisering. Det ställer nya krav på oss som bolag. Med Hans får vi en internationellt erfaren CFO med en gedigen bakgrund, stort affärsfokus och goda kunskaper om internationella affärer, säger Alexandra Hagen, vd White Arkitekter.

Hans Alving placeras på Whites huvudkontor i Göteborg.

– Företag som expanderar internationellt möter ofta vitt skilda arbetssätt och processer. Jag har länge hanterat sådana utmaningar genom att utveckla internationella partnerskap och affärsmodeller. Jag hoppas också kunna bidra i utvecklingen av Whites digitala affärsverksamhet inom arkitektur, design och samhällsbyggnad. Vilket blir särskilt viktigt eftersom digitalisering spelar en allt större roll i hållbarhetsarbetet, säger Hans.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]