Foto: White Arkitekter.
Publicerat 26 mars, 2020

White 3D-printar skyddsutrustning till vården

White Arkitekter tacklar coronakrisen på ett lite annorlunda sätt. Medarbetarna på byrån har tagit hjälp av kontorets 3D-skrivare för att printa ut skyddsutrustning till vårdpersonal. – Om vården behöver vår expertis, vare sig det så gäller infektionskliniker eller 3D-skrivare, så ställer vi givetvis upp, säger kommunikationschef Miriam Tjernström.

White Arkitekter har många infektionskliniker, sjukhus och andra vårdinrättningar på sin cv, och kontorets 3D-skriver printar vanligtvis ut modeller av byggnader och miljöer. Men när medarbetarna insåg att White kunde bidra genom att skriva ut skyddsutrustning till vårdpersonalen väcktes ett stort engagemang. Och från och med denna vecka är det bågar till ansiktsvisir som printas. Tillsammans med OH-papper eller annan plast bildar de skydd för ansiktet som håller viruset på avstånd. Målet är att så snart som möjligt kunna leverera dem till vården.

[ Annons ]

– Nu printas det för fullt i våra verkstäder. Om vården behöver vår expertis, vare sig det så gäller infektionskliniker eller 3D-skrivare, så ställer vi givetvis upp, säger Miriam Tjernström, kommunikationschef, White Arkitekter.

Än så länge är det kontoren i Göteborg och Malmö som satt igång med arbetet, men man hoppas även att kontoret i Uppsala ska kunna sätta igång produktionen snart.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]