Foto: Wihlborgs.
Publicerat 11 oktober, 2017

Wihlborgs hyr ut i Lund

Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Veidekke och VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, om lokaler i nybyggnadsprojektet Posthornet i centrala Lund.  

Bostadsbolaget Veidekke kommer att flytta in på 1 200 kvadratmeter på plan fem.

[ Annons ]

– Den betydande tillväxten samt att vår anläggningsverksamhet flyttar från Landskrona till Lund medför att vi är i behov av nya lokaler. Det är extra roligt att det blir Wihlborgs eftersom vi har en historia av väldigt gott samarbete med dem. Kontoret kommer vara beläget i anslutning till centralstationen i Lund vilket innebär att fler har möjlighet att åka kollektivt till vårt kontor.  Detta ser vi som en stor fördel, säger Ulf Sterner, regionchef på Veidekke Bygg.

På plan sex kommer VTI att hyra 500 kvadratmeter som framförallt kommer nyttjas av Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik, K2.

– Den centrala placeringen av fastigheten har varit avgörande i vårt val av nytt hyresavtal för våra lokaler i Lund. Genom närheten till bland annat centralstationen och flera av våra samarbetspartner förbättrar vi tillgängligheten för såväl medarbetare som besökare till K2, säger Tomas Svensson, generaldirektör på VTI.

Övriga hyresgäster i Posthornet blir bland annat Folktandvården Skåne, Avensia och Trivector. Det som återstår att hyra ut är två kontorslokaler på de översta våningarna om 600 respektive 560 kvadratmeter.

Fakta: Posthornet

Posthornet byggs vid Lunds central intill kommunhuset Kristallen. Fastigheten får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och certifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Våren 2018 är fastigheten klar för inflyttning.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]