[ Annons ]

Foto: Mostphotos
Publicerat 21 mars, 2022

Webbinar ger svar på frågor om skyddsrum

Allt fler fastighetsägare får frågor av sina hyresgäster angående skyddsrummen. Därför anordnas ett webbinarium nu på onsdag.

På grund av kriget i Ukraina har många oroliga hyresgäster frågat sina värdar om skyddsrummen, var de finns och om de kan användas om ett akut läge skulle uppstå. Fastighetsägarna arrangerar därför tillsammans med Sveriges Allmännytta ett kostnadsfritt webbinarium onsdag den 23 mars. Då medverkar en expert på skyddsrumsfrågor och en representant från MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), som ansvarar för att kontrollera att skyddsrummen.

Det är alltid fastighetsägarens ansvar, oavsett om det är ett privat bolag, ett kommunalt bostadsbolag eller en bostadsrättsförening, att underhålla skyddsrummet. I fredstid får rummen användas som vanliga lokaler, men ska kunna tas i drift som skyddsrum inom 48 timmar. 

[ Annons ]

Anna Thureson, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna Sverige och ansvarig för skyddsrumsfrågor på Fastighetsägarna, deltar också i webbinariet.

– Frågan om skyddsrum har nu aktualiserats och många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar har frågor kring såväl underhåll som vilket ansvar fastighetsägaren har om en höjd beredskapsnivå införs av regeringen. Vi är därför glada att vi kan erbjuda ett webbinarium där vi tillsammans med bland andra MSB reder ut begreppen, klargör fastighetsägarnas ansvar samt försöker svara på de frågor som en ägare av ett skyddsrum kan tänkas ha.

Anmälan till webbinariet, som pågår mellan 8-9.30, görs här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]