Foto: Peter Mörk, Wallenstam.
Publicerat 27 februari, 2020

Wallenstams storsatsning på solceller

Wallenstam kompletterar sin vindkraftsatsning med solceller. Bolagets samtliga 220 fastigheter har analyserats för att undersöka förutsättningar för installation av solceller.

Först ut var en nybyggd fastighet i Barkarbystaden i Järfälla, sedan en fastighet i Kvillebäcken Göteborg försetts med solpaneler. Nu siktar man alltså på att utöka satsningen till hela beståndet. Samarbetspartner i Wallenstams solcellssatsning är Save by Solar.

[ Annons ]

– Vi var ju först ut i branschen och självförsörjande på förnybar energi redan 2013 med våra vindkraftverk. Att komplettera med solceller är ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete och stödjer ett av de fem mål som vi har prioriterat inom FN:s agenda 2030, hållbar energi för alla, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam i en kommentar.

Wallenstam ämnar även fortsätta sin satsning. Utöver det befintliga beståndet ser man över förutsättningarna för solceller över i samtlig nyproduktion.

– I varje nyproduktion analyserar vi förutsättningarna för solceller. Det är ett resurseffektivt sätt att förse fastigheterna med el. Vi går just nu igenom helheten, projektplanen är inte helt spikad ännu men det är ett hållbart initiativ som gör att vi avlastar elnätet och minskar vårt behov att köpa energi, säger Patrik Persson, teknisk direktör på Wallenstam.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]