[ Annons ]

Foto: Wallenstam.
Publicerat 7 juni, 2021

Wallenstams satsning på biologisk mångfald

Insektshotell, mulmholkar och bikupor. Biologisk mångfald och hållbara initiativ står i fokus för Wallenstam i Göteborg och Stockholm. 

Bergakungen i Göteborg har fått 240 000 nya hyresgäster, sedan lika många bin flyttade in i sina kupor på filmstadens tak. Produktionen av honung är i full produktion och nu hoppas Wallenstam att kunna bidra till en ökad pollinering i parker och grönområden i närheten.

– Hållbara initiativ med biologisk mångfald i fokus utgör en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

[ Annons ]

På Kungstorget i Göteborg har Wallenstam tagit initiativ till ett större insektshotell som ger liv till fasaden och samtidigt blir hem för pollinerare som fjärilar, humlor och nyckelpigor. Även i Stockholm har det hänt saker. Ekträd och mulmholkar – ett slags fågelholkar för insekter – har placerats ut vid Kvarteret New York på Gärdet i Stockholm för att bibehålla en spridningsväg för eklevande arter mellan norra och södra Djurgården.

– Utöver våra fyra styrande klimatmål arbetar vi även fokuserat med fem prioriterade globala mål inom FN:s Agenda 2030 i vårt hållbarhetsarbete. Kollegornas insatser för den biologiska mångfalden är tillsammans med våra klimatmål en naturlig och viktig del i vårt arbete som stadsutvecklare, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]