Foto: Colive
Publicerat 30 januari, 2020

Wallenstam satsar på coliving

Wallenstam och Colive utvecklar en ”coliving-hubb” i Kallebäcks Terrasser. Det rör sig om delningslägenheter för 117 hyresgäster i två hus på fem respektive sju våningar, med en beräknad inflyttning hösten 2022.

Kallebäcks Terrasser är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden och är tänkt att bestå av 1 800 nya hem och 1 200 kontorsplatser, samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

[ Annons ]

– Vi har redan ett projekt tillsammans med Colive i Haninge och märker på många sätt av ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Utifrån vårt sociala hållbarhetsarbete känns det väldigt bra att kunna tillföra även denna boendeform i Göteborg, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Coliving innebär att hyresgästerna har sitt eget privata rum med egen toalett och dusch, samtidigt som man delar på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Hyresgästerna har även tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen, som social tvättstuga, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en uteplats.

– Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vice vd och medgrundare på Colive och fortsätter:

– Vi har redan nu tillsammans med Wallenstam skapat förutsättningar för en riktigt bra coliving-hubb i Stockholm och ser att Göteborg är mer än redo för detta. Utöver ett modernt och trivsamt boende ingår våra ”colivers” i en community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor, säger Katarina Liljestam Beyer.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]