Publicerat 30 december, 2020

Wallenstam rapporterar genomförda affärer, inflyttningar och byggstarter i fjärde kvartalet

Fastighetsbolaget Wallenstam har färdigställt totalt 652 hyresrätter i fjärde kvartalet 2020. 84 lägenheter i Bandhagen centrum i Stockholm har byggstartats. Exploateringsfastigheten New York på Gärdet i Stockholm har färdigställts och sålts. Dessutom har Wallenstam köpt mark för ytterligare nyproduktion i centrala Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Bandhagen Centrum bygger Wallenstam 84 stycken hyresrättslägenheter som planeras stå inflyttningsklara under 2022. Sammantaget har Wallenstam nu 2 321 lägenheter under produktion, efter att 652 hyresrätter har färdigställts och inflyttats under fjärde kvartalet.

Vidare har har exploateringsprojektet New York, Gärdet, med 50 lägenheter, färdigställts och sålts. Fastigheten frånträddes per den 15 december. Affären offentliggjordes i ett pressmeddelande den 18 juni.

Den 1 december tillträddes fastigheten Lorensberg 21:3 vid Carlandersplatsen i centrala Göteborg, som utgörs av mark för framtida nyproduktion. Fastigheten förvärvades genom bolag, vilket offentliggjordes i ett pressmeddelande samma dag.

Wallenstam har även köpt ytterligare 3,60 miljoner aktier i Convendum, som gjort en nyemission. Wallenstam äger nu 34,6 procent av kapitalet och 31,6 procent av rösterna i Convendum.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]