[ Annons ]

Publicerat 23 juni, 2011

Wallenstam köper för 585 miljoner

Wallenstam har tecknat avtal med Diligentia om förvärv av fem kommersiella fastigheter på cirka 22 400 kvadratmeter i centrala Göteborg. Fastighetsvärdet uppgår till 585 miljoner kronor och Wallenstam tillträder som ny hyresvärd den 1 september.

Två av de förvärvade fastigheterna ligger i centrumstadsdelen Gårda och de andra tre i city. Bland de större hyresgästerna märks bland andra Friskis & Svettis, Försäkringskassan och Zara.

[ Annons ]

– Marknaden för kommersiella lokaler i Göteborg är stark, såväl efterfrågan som hyresnivåer utvecklas positivt. De fastigheter som från och med den 1 september kommer att komplettera vårt kommersiella fastighetsbestånd är helt i linje med vår strategi; det är mycket välskötta fastigheter i attraktiva, centrala lägen, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Fastigheterna har förvärvats via bolag och den totala ytan uppgår till 22 395 kvadratmeter. Störst är fastigheten Gårda 22:24 med adress Vädursgatan 5/Fabriksgatan 26 på nästan 8 700 kvadratmeter.

– Jag ser positivt på Göteborgs utveckling och fastighetsmarknaden i stort framöver, det råder en helt annan aktivitet och är ett annat klimat jämfört med för drygt ett år sedan.

De förvärvade fastigheterna har centrala lägen som Kungsgatan, Drottninggatan och Västra Hamngatan samt Vädursgatan och Fabriksgatan i Gårda.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]