Publicerat 30 september, 2021

Wallenstam byggstartade 185 lägenheter under tredje kvartalet

Fastighetsbolaget Wallenstam har under det tredje kvartalet byggstartat 185 lägenheter samt färdigställt 152 hyresrätter för egen förvaltning. Utöver det har bolaget genomfört ett flertal fastighetsaffärer, däribland frånträddes två fastigheter i Uppsala. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet Kompositören i Rosendal i Uppsala har byggstart under kvartalet och omfattar 185 stycken hyresrätter som planeras stå klara 2023.

Under kvartalet har 152 hyresrätter färdigställts i tre olika projekt. Hyresrätterna är baserade i Uppsala och i Göteborg.

Den 1 juli förvärvade Wallenstam tomträtten tillhörande fastigheten Göteborg Majorna 223:4 för 41 miljoner kronor.

Wallenstam har också sålt fastigheten Partille Manered 5:3 för 30,5 miljoner kronor. Fastigheten omfattar 24 lägenheter och frånträddes den 1 juli. Samtidigt har Wallenstam valt att sälja en del av en fastighet i Härryda Mölnlycke till Härryda Kommun för 65 miljoner kronor.

Den 1 september frånträddes två fastigheter i Uppsala bestående av totalt cirka 250 lägenheter. Fastigheterna har sålts till Aberdeen Standard Investments Pan-Europeiska bostadsfond Asper, vilket offentliggjordes i ett pressmeddelande redan den 12 juli 2021.

Totalt sett har Wallenstam 2 219 lägenheter under produktion.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]