[ Annons ]

Sveatorget i Barkarbystaden där Wallenstam planerar för 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler. Här blir Barkarbystadens stadsmiljö som mest livfull med tunnelbana, kontor, handel, restauranger, kaféer, service, och bostäder. Visionsbild: Tovatt Architects & Planners.
Publicerat 2 februari, 2021

Wallenstam bygger nytt kvarter i Barkabystaden

Wallenstam bygger ett kvarter om 22 500 kvadratmeter på Sveatorget i Barkabystaden. Det står klart sedan man tecknat avtal om markanvisning med Järfälla kommun.

Järfälla kommun ska totalt uppföra 14 000 bostäder runt den nya tunnelbanan fram till 2032. Wallenstam har varit en av kommunens utvalda ankarbyggherrar i arbetet med detaljplanen och planerar nu alltså för 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

– Wallenstam har tidigare utvecklat två kvarter med stort kommersiellt innehåll i Barkarbystaden. Jag ser mycket positivt på att de återigen väljer att investera och utveckla i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

[ Annons ]

Byggstart för Wallenstams nya kvarter är planerad till 2022 och Mathias Aronsson, regionchef Stockholm och Uppsala samt vice för vd Wallenstam, är nöjd med att ha fått förtroendet att bidra till Barkarbystadens utveckling. 

– Vår ambition för kvarteret är att bidra till att levandegöra torg och stråk i den nya etappen, där detta kvarter utgör en viktig knutpunkt. Vi har sedan tidigare uppfört två kvarter i Barkarbystaden och tar med oss goda erfarenheter inför denna kommande satsning, säger 

Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet, kommenterar det nya projektet:

– Wallenstams kvarter är en mycket viktig pusselbit i Barkarbystaden. Det kommer starkt att bidra till en livfull, dynamisk och hållbar stadsmiljö, säger 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]