Publicerat 8 juni, 2017

Wallenstam bygger 275 bostäder i Tyresö

Lägenheterna fördelas på 221 hyresrätter i projektet Allén och 54 bostadsrätter i projektet Terrassen Elva. Inflyttningen är beräknad till 2019.

Byggnationen av de 275 lägenheterna i Tyresö påbörjades officiellt i samband med att kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl tillsammans med Wallenstams vd Hans Wallenstam genomförde spontning som en symbolisk start.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att nu vara igång med denna nyproduktion i Tyresö i två olika projekt som på olika sätt bidrar till stadsutvecklingen i Tyresö, säger Mathias Aronsson, vice vd på Wallenstam.

Båda projekten ingår i kvarteret Järnet 7 utmed Bollmora Allé i naturtäta Tyresö.

Hyresrätterna i Allén kommer att byggas i två olika kvarter med två lamellhus och ett punkthus per kvarter. Lägenheterna kommer att variera mellan 1 till 4 rum och kök med preliminär inflyttning 2019. Mellan husen ska ett glastrapphus byggas för att ge ett fint ljusinsläpp.

Hälften av lägenheterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling och häften via Wallenstams bostadskö. Arkitekt är Sjögren Arkitekter.

Utöver hyresrätterna tillkommer området Terrassen Elva som innehåller 54 bostadsrätter i ett punkthus med tegelfasad och en takterrass med utsikt över Tyresö byggs i korsningen Bollmora Allé och Bollmora Gårdsväg. Designbyrån Note har ansvarat för och arbetat med koncept, kulörer och material. Arkitektbyråer är Sjögren Arkitekter samt Semrén och Månsson.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]