Bild: Wallenstam
Publicerat 14 september, 2018

Wallenstam bygger 1 800 lägenheter i Göteborg

Kommunfullmäktige i Göteborg har gett klartecken till byggnationen av 1 800 hyresrätter i Kallebäck. Förutom lägenheter bygger Wallenstam även lokaler för kontor, handel och service.

De 1 800 lägenheterna uppförs i det nya området Kallebäcks terrasser, som fått sitt namn tack vare de nivåskillnader och naturliga terrasser som skapats av såväl bebyggelse som natur. Den första etappen har en beräknad inflyttning 2021.

[ Annons ]

– Äntligen närmar vi oss byggstart av Kallebäcks Terrasser. Vi räknar med att kunna påbörja byggnationen av de första kvarteren senare i år. Här kommer vi att skapa ett nytt trivsamt och levande område med mötesplatser, bostäder, kontor, handel och service, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.

Kallebäcks Terrasser har ett optimalt geografiskt läge, och att Wallenstam tillsammans med Göteborgs stad förbättra tillgängligheten till området.

– Dessutom får framtida hyresgäster tillgång till bland annat bil- och cykelpool med specialfordon och en rad andra mobila förmåner genom ett unikt mobilitetsprogram. Här ska det vara enkelt att leva och verka.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]