[ Annons ]

Efter ett antal år som kontor blir sekelskifteshuset i Vasastan i Göteborg återigen bostäder. Foto: Wallenstam
Publicerat 22 december, 2016

Wallenstam återbostadiserar i Göteborg

Mitt i Vasastan i Göteborg ska en fastighet från 1890 återigen bli bostäder efter ett antal år som kontorsbyggnad. Wallenstam planerar 30 bostadsrätter i huset.

Mitt i Vasastan i Göteborg, i en fastighet från 1890, byggs nu 30 bostadsrätter med härlig rymd precis intill Vasaparken. Varje lägenhet kommer att bli unik både vad gäller storlek och tidstypiska detaljer. Lägenheterna kommer att vara på två till fyra rum och kök och från 72 till 171 kvadratmeter. Säljstart är beräknad till hösten 2017 med en inflyttning till våren 2018.

[ Annons ]

– Det här är ett unikt hus i nyrenässansstil med ovanligt många bevarade tidstypiska detaljer. En sekelskiftesskatt som nu blir bostadshus igen efter att ha varit kontor under ett antal år. Här återskapar vi högkvalitativa våningar i ett unikt läge mitt i stan i direkt anslutning till Vasaparken, som jag ser det ett fantastiskt bidrag till bostadsmarknaden i Göteborg, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.

Vasagatan 33, Lorensberg 50:1, ritades i en tidstypisk nyrenässansstil av arkitekt Ernst Krüger och uppfördes år 1890. Fastigheten kommer att renoveras varsamt för att måna om att bevara den generösa volymen och rumskänslan samt förstärka fastighetens karaktär ytterligare. Huset inrymde ursprungligen flera mycket stora lägenheter på 7-8 rum och kök, men också några mindre om 3 rum och kök. Byggnadens fasad är omsorgsfullt utformad och de olika materialen tegel, puts och järn nyttjas för att ge variation och smycka fasadens olika delar.

Arkitekt för ombyggnationen är Mats & Arne Arkitektkontor. Försäljningen kommer att ske via Ahre fastighetsbyrå med en säljstart som är beräknad till hösten 2017.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]