Pia Sjöberg, affärschef för BoKloks södra Stockholmsregion.
Publicerat 9 juni, 2016

”Visst går det att bygga billigt i Stockholm”

Efter en karriärmässig avstickare som film- och tv-chef hos SF har Pia Sjöberg återvänt till fastighetsbranschen. I slutet av april tillträdde hon tjänsten som affärschef för BoKloks södra Stockholmsregion.

Vad var det med BoKlok som lockade dig till ditt nya jobb?

[ Annons ]

– Många skäl. Jag har länge känt starkt för BoKlok på grund av vad de gör – funktionella och prisvärda hem som många har råd att köpa och bo i. Det är ett bolag som verkligen fyller en viktig roll på bostadsmarknaden i Sverige idag.

Hur skulle du beskriva din roll?

– Det handlar om att hitta bra mark där våra hus passar in och där vi vet att det finns kunder som gärna vill bo. Nästa del är att se till att vi planerar marken på bästa sätt för att sedan uppföra våra hus. Och när kunderna väl flyttat in så hjälper vi dem att komma till rätta.

Ett av BoKloks mål är att skapa fler än 3 000 nya bostäder i Stockholmsregionen mellan 2015 och 2020. Vad är den tuffaste utmaningen i det målet?

– Många i debatten verkar tycka att det inte går att bygga snabbt och till lägre priser i Stockholmsregionen. Det håller vi inte med om. BoKlok byggde 500 bostäder i Stockholmsregionen förra året, så visst går det. Att bygga som vi gör jämfört med att bygga bräda för bräda på plats blir ungefär 25–30 procent billigare. Den största utmaningen för att vi ska kunna bygga ännu mer är att hitta mark där människor med vanliga plånböcker har råd att bo. Men jag är övertygad om att vi byggare tillsammans med kommunerna kan lösa bostadsutmaningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]