Svenska stadskärnor har utsett årets vinnare av priset "Årets stadskärna 2012". Vinsten går till Visby.
Publicerat 25 april, 2012

Visby blir årets stadskärna

Svenska stadskärnor har utsett årets vinnare av priset "Årets stadskärna 2012". Vinsten går till Visby.

– Det här verkligen ett jätteroligt besked. Vi är så stolta över hur Visby stadskärna utvecklats under många år och det känns fantastiskt att det uppmärksammas över hela Sverige. Detta är kvittot på att ett mångårigt och målinriktat samarbete mellan många parter nu burit frukt, menar Roger Hammarström, centrumledare Visby Centrum.

[ Annons ]

Varje år utser Svenska stadskärnor Årets Stadskärna. Priset ges till den svenska stad som under året gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer.

I år går utmärkelsen till Visby. I motiveringen skriver juryn bland annat: ”En stad från medeltiden i ett levande världsarv som visar på att det går att förena ett mångfacetterat utbud av handel med en historia från den gamla Hansastaden, genom ambitiösa visioner och brett samarbete.”

– Det här betyder mycket för oss fastighetsägare och gör att Visby stadskärna blir än mer intressant för nya etableringar, menar Göran Örtbrant, fastighetsägare och medlem i Visby Centrum.

Visbys stadskärna har utvecklats i samverkan mellan Visby Centrum, Region Gotland och 157 medlemmar i staden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]