[ Annons ]

Publicerat 25 november, 2020

Vinnare som hamnat i skuggan

Den färgglada lösningen på en förskola i skånska Svedala prisades på Solskyddsförbundets kongress.

Solskydd i olika former bidrar till mindre energiförbrukning i form av minskat behov av aktiv kyla och har därför blivit ett allt viktigare inslag när byggnader ska energieffektiviseras.

Solskyddsförbundet har sedan 2008 delat ut Solskyddspriset för att uppmärksamma innovativa solskyddsinstallationer. I kategorin för kommersiella byggnader vann Alusol AB med en utvändig solavskärmning på en förskola i skånska Svedala.

[ Annons ]

Juryns motivering löd:

”Ett ypperligt exempel på hur man kan göra spännande och utmanande lösningar med solskydd. Vem blir inte glad av denna arkitektur och lekfullhet?”

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev boleget My Window för sin lösning i en sekelskifteslägenhet i  Stockholm.

Juryns motivering:”Här har man lyckats förstärka och försköna detta härliga rum med en bockad gardinskena som följer burspråkets former. Tillsammans med upphängningen av de fina hängande textilerna lyfts fönstren och den vackra takstuckaturen fram på ett elegant och smakfullt sätt. Det skapas ett rum alla vill ha.”

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]