Publicerat 12 februari, 2020

Vinnande bidraget i Einar Mattssons skulpturtävling

Det blir Leonie Dahlströms konstverk “Formsteg–Framsteg” som får förgylla bostadskvarteret Skulpturparken i Sköndal. Hon vann tävlingen där Konstfack-elever fick lämna in skulpturförslag för Einar Mattssons nya område.

Leonie Dahlströms konstverk “Formsteg–Framsteg” är reproduktioner av trappstegen i Skulpturparkens hus och kommer placeras mellan projektets båda huskroppar. Skulpturen symboliserar livet och dess olika steg och faser, ett koncept Leonie utvecklade vidare i sitt tävlingsbidrag:

[ Annons ]

— Sköndal är i förändring, så även människorna som kommer att bosätta sig där. De har precis som platsen tagit ett steg i en ny riktning. Trappan är en symbol för livet, om olika steg och faser, att komma uppåt och framåt. Att ta steg runt bland skulpturerna uppmärksammar de vardagliga stegen vi tar, samtidigt som det talar om steg som genererar såväl utveckling som bakslag, säger Leonie Dahlström.

Konstverket beräknas stå färdigt på plats i Sköndal i augusti 2020.

— Leonies verk blir ett värdefullt tillskott till Skulpturparken och vi ser fram emot att se konstverket i sin helhet när det installerats på plats i Sköndal, säger Rickard Burman, projektutvecklare Einar Mattsson Projekt AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]