[ Annons ]

Bild från vänster: Alexander Olsson CEO, Tor Andersch CTO (Bakom), Andreas Eriksson CPO och Filip Schröder COO.
Publicerat 12 maj, 2021

Vill utmana traditionella fastighetssystem

Det molnbaserade företaget Pigello har fått in 4 miljoner kronor från bland annat nystartade PropTech Farm för att bli en utmanare på fastighetssystemsmarknaden.

Just nu går det på flera håll att se tydliga exempel på uppväxling i den fortfarande unga proptech-branschen där mindre aktörer förflyttar sig upp i värdekedjan. Ett färskt exempel är Saas-bolaget (Software as a Service) Pigello (tidigare Atlas Fastighetssystem) som stärkt upp sin finansiering med 4 miljoner kronor från bland annat PropTech Farm.

Med de pengarna vill man slå sig in på fastighetsbranschen med en plattform som med hjälp av integrationer och AI automatiserar förvaltningen av fastigheter. Man säger sig kunna utmana traditionella aktörer på fastighetssystemsmarknaden med en plattform där fastighetsbolag äger sin data. Där ska bolaget tillhandahålla automatiserade processer för både ekonomisk-, teknisk- och administrativ förvaltning. Med öppna api:er erbjuder plattformen över 15 integrationer mot fastighetsnischade system.  

[ Annons ]

– Vi vill hjälpa fastighetsbolag att ersätta traditionella fastighetssystem som under de senaste 20 åren har låst in fastighetsbolagens data, och på så sätt motverkat möjligheterna till ett gemensamt ekosystem med integrationer. Med Pigello kan fastighetsbolag byta ut sina tidigare fastighetssystem och öppna upp dörren till en ny värld där kunderna själva väljer vilka system som ska användas för de olika processerna, säger Alexander Olsson, vd och medgrundare av Pigello.   

Pigello blir ett portföljbolag till investmentbolaget PropTech Farm som har som mål att på en fem års period investera 200 miljoner kronor i proptech-startups.

– Från första mötet så kändes det direkt att detta management team är ett team som vi på PropTech Farm verkligen kan jobba och utvecklas tillsammans med. Vi ser förutom potentialen på den svenska och nordiska marknaden en stor potential att ta Pigello och SaaS-mjukvaran internationellt. Vi ser även synergier med andra investeringar vi har och kommer att göra, säger Fredrik Bergman, CEO på PropTech Farm.  

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]