Hedi Kurda och Björn Söderholm.
Publicerat 26 juni, 2018

Vill öppna upp för bostadssökande från hela landet

Fastighetsägarna MittNord har ingått ett strategiskt samarbete med proptechbolaget HomeQ. Målet är att kunna skapa en uthyrningsplattform för hyresbostäder på nationell nivå.

Det samarbete som med HomeQ innebär att Fastighetsägarna MittNord rekommenderar bolagets digitala uthyrningslösning för alla sina 3 500 medlemmar. Medlemmarna får i sin tur tillgång till HomeQ:s mjukvara och uthyrningsplattform till rabatterat pris.

[ Annons ]

– Våra medlemmar är i behov av digitala produkter som ligger i framkant och vi ser att HomeQ:s mjukvara och plattform kan spara fastighetsägare mycket resurser genom en mer automatiserad uthyrningsprocess. Det är även viktigt för oss att bidra till en fungerande bostadsmarknad, att förenkla bostadssökandet för människor är en del av detta och då är det viktigt att branschen sluter upp bakom en gemensam lösning. I HomeQ får vi en seriös och rikstäckande lösning, säger Björn Söderholm vd på Fastighetsägarna MittNord.

Han betonar att man inte vill sätta käppar i hjulet för de kommunala förmedlingstjänster som kan finnas på vissa orter. Utan det handlar om att skapa nya möjligheter där en lokal marknad kan öppnas för bostadssökande från hela landet.

– Vi växer snabbt och det känns givetvis otroligt kul och hedrande att få detta förtroende av Fastighetsägarna MittNord. Nu ser vi framemot att ta detta till alla deras tusentals medlemmar och fortsätta att utveckla plattformen tillsammans med fastighetsägare. Automation och plattformar är framtiden, även i denna bransch, säger Hedi Kurda, vd på HomeQ Technologies.

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/tanker-bli-ett-hemnet-for-hyresratter/

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]