[ Annons ]

Foto: Maria Cruseman
Publicerat 23 augusti, 2023

Vildmannen har återuppstått

Vildmannen 7 drabbades 2017 av en omfattande brand. Nu har den anrika fastigheten på Biblioteksgatan i Stockholm nyinvigts.

Efter branden 2017 befarade Hufvudstaden att det över 120 år gamla blåklassade huset inte skulle gå att renovera. Men fasaden klarade sig hyfsat bra och efter sex års hårt arbete invigdes Vildmannen under onsdagen.

– Det är en mycket speciell dag för oss på Hufvudstaden. En brand, som den vi drabbades av i Vildmannen, är såklart en fastighetsägares mardröm. Därför är det med stor glädje och stolthet som jag idag tillsammans med kollegor och inbjudna gäster fick genomföra en invigning som symboliserar nystarten för en av Stockholms kulturhistoriskt mest intressanta byggnader, säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

[ Annons ]

Foto: Maria Cruseman

Arbetet med att bygga upp Vildmannens inre har varit både spektakulär och komplicerad. Bland annat genomfördes grundläggningsarbetet av dykare.

Den invändiga nybyggnationen har gett Hufvudstaden möjlighet till effektiva planlösningar och införandet av flera hållbara system som bergvärme och solceller.

Samtliga kontorsplan hyrs av Cirio Advokatbyrå och i gatuplan är avtal skrivna med Chanel Fragrance and Beauty Boutique, det franska modevarumärket A.P.C. och det svenska sko- och accessoarvarumärket ATP Atelier.

Foto: Maria Cruseman

– Intresset för att bedriva verksamhet i återuppbyggda Vildmannen 7 har varit och är mycket stort. Majoriteten av fastighetens lokaler är redan uthyrda och vi ser fram emot att komplettera med de sista varumärkena som kan bidra till Bibliotekstans unika utbud, säger Frida Wijkström, chef affärsområde Stockholm, Hufvudstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]