[ Annons ]

Foto: Victoria Park.
Publicerat 15 december, 2021

Victoria Park köper 24 fastigheter i Landskrona

Victoria Park köper 830 lägenheter i Landskrona. Säljare är Paulssons Fastigheter, ett familjeägt fastighetsbolag med basen i Lund.

De 830 lägenheterna är fördelade på 24 fastigheter belägna i centrala Landskrona, alla inom en radie av knappt 1,5 kilometer. 

– Landskrona är en stad med ett attraktivt läge, med närhet till Malmö och övriga Öresundsregionen. Det är också en kommun på frammarsch, där utvecklingen de senaste åren varit väldigt positiv. Vi ser stora möjlighet att med vår erfarenhet och storlek kunna bidra till att den utvecklingen fortsätter, säger Per Ekelund, vd för Victoria Park.

[ Annons ]

Liksom i övriga kommuner kommer Victoria Park att etablera ett områdeskontor i Landskrona. Tillträde till de nya fastigheterna sker den 1 mars 2022.

– En nära dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. En stark lokal närvaro är en förutsättning för det, säger Per Ekelund.

Ewa Folkesson, vd för Paulssons Fastigheter, kommenterar affären:

– Vi är glada för att vi har hittat en bra, stabil och långsiktig fastighetsägare som tar över våra hyresgäster och fastigheter i Landskrona. Victoria Park har goda förutsättningar att ta vid som ny ägare med resurser och ett socialt engagemang som vi sökte i processen. Genom affären skapar vi ekonomiska möjligheter för en fortsatt satsning på våra fastigheter i Lund med omnejd, för såväl befintliga utvecklingsfastigheter som nya fastighetsprojekt, säger hon.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]