Foto: Alexandra de León
Publicerat 12 december, 2016

Victoria Park gör upp direkt med Hyresgästföreningen

Efter att Fastighetsägarna Syd valt att stranda hyresförhandlingarna har nu Victoria Park i Karlskrona kommit överens direkt med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på 0,7 procent.

Det var för drygt två veckor sedan som hyresförhandlingarna bröt samman och Fastighetsägarna Syd valde att stranda samtliga förhandlingar som man är involverad i.

[ Annons ]

Nu har Victoria Park, som är medlemmar i Fastighetsägarna Syd, valt att inte längre låta Fastighetsägarna företräda dem i förhandlingar. Istället har bolaget vänt sig direkt till Hyresgästföreningen. Parterna har kommit överens om en hyreshöjning på 0,7 procent, för alla hyresgäster i Karlskrona.

Susanne Rikardsson, vd Fastighetsägarna Syd, kommenterar:

– Hyresgästföreningen har tagit kontakt med flera enskilda förhandlingskunder för att erbjuda dem att göra upp. Helt plötsligt accepterar Hyresgästföreningen hyreshöjningar på en nivå som de inte varit i närheten av efter 4 månaders förhandling. Det är naturligtvis upp till var och en att anta ett sådant erbjudande, men genom att hålla ihop är jag övertygad om att Fastighetsägarna alltid på sikt når större framgångar tillsammans.

Inte helt förvånande är uppfattningen något annorlunda hos Hyresgästföreningen.

– Överenskommelsen med Victoria Park visar på att dagens system fungerar alldeles utmärkt, när båda parterna tar sitt ansvar och vill komma fram till en gemensam lösning, säger Alexander Pedersen, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Per Ekelund, fastighetschef Victoria Park, är dock tydlig med att överenskommelsen inte ska ses som kritik av den linje Fastighetsägarna Syd valt att driva.

– I grund och botten tycker jag att det är sunt att man försöker att differentiera hyresnivåerna, säger Per Ekelund.

Han förklarar att överenskommelsen ska ses utifrån att man nu landat på den nivå man räknat med att i slutändan kunnat få ut för sitt bestånd i Karlskrona.

– Om vi ska ta våra kunder till hyresnämnden måste det finnas en diskrepans mellan vad vi begär och motbudet. Om det inte finns så är det bättre att göra upp, säger Per Ekelund.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]