[ Annons ]

BIld: Victoria Park.
Publicerat 20 oktober, 2020

Victoria Park bygger i Kållered

Kållered centrum ska förtätas med runt 450 nya lägenheter under de kommande åren. Nu står det klart att det blir Vitoria Park och Peab som blir först ut, med 92 hyresrätter.

Mölndal stad har stora planer för Kållered, söder om Göteborg. Satsningen är ett samarbete mellan fastighetsägare och Mölndals stad och tanken är att stärka centrumet genom att bygga fler bostäder, runt 450, på det som idag är markparkering och skapa trevliga utemiljöer. 

Vitoria Park inleder projektereing av de 92 lägenheterna omgående och byggstart är planerad till våren 2021.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada över att tillföra 92 nya lägenheter i Kållered Centrum. Projektet är en förtätning på befintlig fastighet i Våmmedal där vi idag har 200 hyreslägenheter, som vi ägt sedan våren 2019. Därför känns det extra roligt att starta nybyggnationen. Genom att bygga nya bostäder kan vi skapa ett ännu attraktivare kvarter och bostadsområde, säger Glenn Malmberg, Regionchef Victoria Park.

Huset, som byggs av Peab. Huset, är på åtta våningar med lägenheter på ett till fyra rum och kök.

– Vi ser verkligen fram emot att påbörja byggnationen i Kållered och inleda utvecklingen av Kållered Centrum. Det känns också bra att bidra till att utbudet av hyresrätter i Mölndal och Kållered ökar, säger Magnus Insulan, arbetschef på Peab.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]