[ Annons ]

Foto: Henrik Byström, affärsområdeschef på Microsoft365. Foto: Microsoft.
Publicerat 3 november, 2020

”Vi måste möjliggöra för hybrida arbetssätt”

Det nya normala blir en hybridmiljö. Det menar Henrik Byström på Microsoft, som är en av deltagarna på seminariet som fått namnet: Köksbord eller skrivbord – Spelar det någon roll?

Sedan pandemins utbrott i mars har många företag och organisationer arbetat nästan uteslutande hemifrån. Hos många fastighetsägare finns en stor oro över om folk ska komma tillbaks till de nu tomma eller halvtomma kontoren. Det som sker väcker också många frågor kring hur distansarbetet påverkar företagens innovation, kreativitet, utveckling.

Det är frågor som kommer att diskuteras under ett webbinarium som går att ansluta till på fredag. En av deltagarna är Henrik Byström, affärsområdeschef på Microsoft 365.

[ Annons ]


Vad blir det nya ”normala” i arbetslivet? 
– Det nya normala blir en hybridmiljö, med anpassning efter verksamhet och organisation och i någon utsträckning jobb på distans och på kontor. På Microsoft definierar vi våra nya lokaler som ett nav för allt samarbete mellan Microsoft och våra kunder och partners, med 75 procent extern yta. Den fysiska platsen är viktig för att möta människor, men ibland funkar det digitala bättre. Det är två olika delar som jobbar tätt tillsammans.

Ser du någon allmän trend innan och under pandemin?
– Redan innan hade vi en trend av aktivitetsbaserade arbetsplatser som ett resultat av digitaliseringen. Det kommer vara viktigt även framöver så att arbetsplatsen blir funktionell och uppskattad av medarbetarna. Vi behöver också lära oss att jobba i de nya arbetssätten för att göra arbetslivet hållbart i längden. I och med att vi har många användare i våra system så kan vi se mönster som vi kan föra tillbaka till användarna. Vi kommer släppa en ny tjänst i Teams som kallas för ”Wellbeing” där vi stödjer medarbetarna till att prioritera och att ta reflektionstid och pauser.

Vad vill du skicka med till de som jobbar i fastighetsbranschen?
– Att det är viktigt att fundera på hur vi möjliggör de här arbetsplatserna när vi designar kontor så att det finns mötesmöjligheter och att vi använder smart teknologi för att utveckla fastigheterna både för att hänga med i utvecklingen och för att möjliggöra för hybrida arbetssätt.

Webbinariet ”Köksbord eller skrivbord – Spelar det någon roll?” hålls fredagen den 6 november klockan tolv. Där kommer man även att kunna lyssna till Leif Denti, forskare i psykologi från Göteborgs universitet, som bland annat ur ett forskarperspektiv berättar om hur medarbetare påverkas av att inte träffas lika ofta som tidigare.

Henrik Byström deltar i en paneldiskussion om framtidens kontor tillsammans med Johanna Skogestig, vd Vasakronan och Leif Denti.

Anmälan och fler detaljer hittar du här:

https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/webbinarier/vad-ska-vi-ha-kontoren-till

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]